موسیقی مقامی و سنتی ایران در وضعیت بحرانی است

حامد طاهری تهرانیان، فعال حوزه موسیقی، آموزش موسیقی مقامی و سنتی در کشور به شدت ضعیف است و علاقه‌مندان جدید به این حوزه کاهش یافته‌اند. اگر این روند ادامه یابد، نسل‌های آینده با موسیقی مقامی و سنتی ایران کاملاً بیگانه خواهند بود.

موسیقی مقامی و سنتی ایران در وضعیت بحرانی است
طاهری با اشاره به وضعیت نامطلوب موسیقی ایرانی، اظهار کرد: ذائقه جوانان ما به سمت موسیقی‌های خارجی از جمله موسیقی کره‌ای تغییر کرده است. این تغییر نتیجه سرمایه‌گذاری و تلاش‌های مداوم کشور‌های دیگر در حوزه موسیقی است، در حالی که ما در این زمینه کم‌کاری کرده‌ایم.

موسیقی مقامی؛ هویتی که در خطر فراموشی است

وی با بیان اینکه موسیقی مقامی و سنتی ایران در وضعیت بحرانی قرار دارد، افزود: آموزش موسیقی مقامی و سنتی در کشور به شدت ضعیف است و علاقه‌مندان جدید به این حوزه کاهش یافته‌اند. اگر این روند ادامه یابد، نسل‌های آینده با موسیقی مقامی و سنتی ایران کاملاً بیگانه خواهند بود.

این فعال حوزه موسیقی با اشاره به اهمیت موسیقی مقامی در استان خراسان، گفت: چندین سال است که پیشنهاد تأسیس پژوهشکده موسیقی مقامی در خراسان مطرح شده است، اما همچنان در عمل هیچ اقدامی صورت نگرفته است. این پژوهشکده می‌تواند بستری برای حفظ و گسترش موسیقی مقامی و تربیت نسل جدیدی از هنرمندان باشد.

گوش شنوایی برای آواز ایرانی وجود ندارد

طاهری‌تهرانیان ادامه داد: سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما و دیگر دستگاه‌های متولی در توسعه و حمایت از موسیقی سنتی و مقامی کاملاً روشن است. متأسفانه زمین موسیقی ایرانی را به رقبا باخته‌ایم و حال موسیقی ما، به‌ویژه موسیقی مقامی، اصلاً خوب نیست.

وی با تأکید بر اهمیت توجه به آواز ایرانی تاکید کرد: به نظر می‌رسد نسل دهه ۷۰ و ۸۰ آخرین نسل‌هایی هستند که آواز ایرانی را گوش می‌دهند. اگر این وضعیت اصلاح نشود، موسیقی مقامی و آواز ایرانی به‌کلی فراموش خواهند شد و شعر و ادب فارسی نیز از این بی‌توجهی آسیب خواهد دید.

 

منبع: شهرآرانیوز
کد مطلب: ۱۸۳۷
لینک کوتاه کپی شد

دیدگاه

تازه ها