رونمایی آلبوم خوانندهای که دست از«شجریان خواندن» برداشت!
مراسم رونمایی آلبوم «آتش نهان» به آهنگسازی بابک زرین، خوانندگی پرواز همای شامگاه روز دوشنبه نوزدهم آذر با حضور تعدادی از هنرمندان در فرهنگسرای نیاوران تهران برگزار شد.
مراسم رونمایی و نشست خبری آلبوم «آتش نهان» با حضور پرواز همای خواننده، بابک زرین آهنگساز، محمدرضا پیشگاهی تهیهکننده و چهرههای حوزه سینما و موسیقی شامگاه ۱۹ آذر در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از پخش ویدئوها و تیزرهایی از این آلبوم، بابک زرین و پرواز همای روی صحنه حاضر شدند و توضیحاتی را درباره روند تولید این آلبوم ارائه دادند.
هرگز موسیقی ایرانی را رها نمیکنیم
پرواز همای درباره چگونگی شکلگیری این آلبوم و مراحل تولید آن گفت: خیلی خوشحالم که در کنار آثار موسیقی و آواز ایرانی یک کار متفاوت در کنار دوست عزیزم بابک زرین رقم زدم. در پاسخ به کسانی که میگویند شما وامدار موسیقی اصیل ایرانی باشید، باید بگویم که اعتقاد من این است که اگر من و دیگر دوستانم کار متفاوتی میکنیم برای این نیست که موسیقی ایرانی را رها میکنیم؛ بلکه این کار مانند این است که همیشه در مجالس لباس رسمی میپوشیم، ولی گاهی دوست داریم لباس اسپرت هم بپوشیم. حال این دست کارها همانند پوشیدن لباس اسپرت و برای این است که یک بعد دیگر از خودمان را نشان دهیم وگرنه که قلب ما با موسیقی ایرانی است. ما هرگز موسیقی ایرانی را رها نمی کنیم. ما جزو آخرین نسل از خواننده های موسیقی ایرانی هستیم و همه بایستی تلاش کنیم که بتوانیم شاگردان خوبی را برای موسیقی ایرانی تربیت و حمایت کنیم.
بابک زرین آهنگساز آلبوم نیز گفت: این آلبوم از پیشنهاد همکاری یک شعر از حافظ شروع شد. بعد به پیشنهاد آقای محمدرضا پیشگاهی (تهیه کننده آلبوم) موضوع به سمت یک آلبوم و تولید یک اثر در قالب آلبوم هدایت شد و امروز تلاش ۲ ساله ما نتیجه داده است. حضور سالار عقیلی که من را یاد دوران طلایی موسیقی ایرانی می اندازد در این مراسم خوشحال کننده است. سالار لحظاتی پیش از سفری در خارج از ایران به کشور رسیده و مستقیم به مراسم ما آمد. خودش به من گفت: «از پرواز رسیدم به «پرواز!». جای افشین یداللهی هم امشب اینجا خیلی خالی است.
پرواز همای در ادامه گفت: مهندسان اصلی آلبوم شاعران هستند که عمدتا مغفول میمانند. یکی از اهداف ما، معرفی شاعران و اهالی شعر در این قبیل مراسم ها هستند. در این پروژه نیز شاعران توانمندی برای این آلبوم همکاری کردند و از همکاری با آنها خرسندیم.
در ادامه مجید افشاری به عنوان شاعر قطعاتی از این آلبوم از جمله «برکه رویا»، «عشق و عقل» و «ماه من» گفت: نکتهای که در این آلبوم من را خوشحال کرد، زیستبوم امکانات زبانی آن بود. ماجراجویی با کلمات و فراز و نشیب عاطفی از ابتدای آلبوم ما را با خود همراه میکند. به هر حال خیلی باعث خوشحالی و افتخار من بود که در این کار همکاری کردم.
سرنوشت شیرین خوانندهای که شبها در پارک میخوابید
رضا فیاضی و سیاوش طهمورث ۲ بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران بودند که روی صحنه آمدند و دقایقی درباره این آلبوم سخن گفتند.
فیاضی با ذکر خاطرهای از پرواز همای، گفت: اولین بار که همای را دیدیم، کارهای اولیه اش پخش میشد و ویدئوهایی از او منتشر شده بود. به همسرم می گفتم این خوانده عجب نگاه نافذی دارد و چشمانش موقع خواندن برق میزند. همان موقع گفتم او خواننده بزرگی خواهد شد.
سیاوش طهمورث نیز با تشبیه موسیقی و صدای طبیعت گفت: جسارت است من درباره موسیقی حرف بزنم. اما آنچه وجود دارد بر خلاف نظرات پرواز همای، موسیقی ما یعنی موسیقی ایرانی از بین نمیرود. چون صدای طبیعت صدای موسیقی ما است. اگر طبیعت را توانستیم از بین ببریم، موسیقی ایرانی هم از بین میرود. اگر جامعه ای از هنر تهی شود یا یک پای هنرش لنگ بزند آن جامعه قلبی برای تپیدن نخواهد داشت. امیدوارم سالها باشید و ادامه بدهید که هنر را به والاترین جایگاه خود برسانید.
پرواز همای ضمن تقدیر از این دو بازیگر پیشکسوت گفت: من در پارک می خوابیدم تا صبح و بیدار می شدم و به سرعت خودم را برای دیدن نمایش آقای طهمورث میرساندم. حضور شما در برنامه ما برای ما افتخار بزرگی است. نسل شما سنبل دوران کودکی ما بود. حالا که ما بزرگ شدیم و کار میکنیم و وقتی شما روی صحنه کنار مایید، ضربان قلب ما ۲ برابر می شود.
اگر سالار عقیلی ثروتمند بود ...
سالار عقیلی مهمان بعدی این نشست خبری بود که روی صحنه آمد و رو به حضار گفت: دو سال پیش بابکجان گفته بود کاری با همای انجام میدهد و من خوشحال شدم و تبریک گفتم ولی فکر نمیکردم در این فضا باشد که از موسیقی سنتی خارج شدهاند. وقتی آلبوم را گوش کردم، لذت بردم. همای جان خیلی خوب از پس کار بر آمده است. این دو عزیز اهل گیلان و سرزمین عشق هستند و هنر آنها از آنجا نشات میگیرد.
وی افزود: مسئلهای که در سرمایهگذاریها وجود دارد، این است وقتی از افرادی که به لحاظ مالی اوضاع خوبی دارند میخواهیم که روی کار ما سرمایهگذاری کنند، میپرسند چقدر برایشان سود دارد؟ پاسخی که خیلی زشت است وبرخی ها نباید به دنبال بازگشت مالی باشند؛ بلکه باید به هنرمندان کمک کنند. من خودم آرزو داشتم آن قدر ثروت داشتم که به همه هنرمندان کمک میکردم. بارها پیش آمده بود که وقتی به خارج از کشور میرویم افرادی دوستانه ما را به منزل خود دعوت و پذیرایی میکردند که پول هتل ندهیم. من آرزو داشتم اگر روزی خارج از کشور زندگی کنم از این گروههای هنری که برای اجرا میآیند حمایت کنم و حتی اگر شده همه بلیتهای آنها را بخرم که دغدغه مالی نداشته باشند.
سالار عقیلی درباره قطعات مورد علاقه خود در این آلبوم گفت: قطعه «برکه رویا» را در این آلبوم بسیار دوست داشتم. نسبت به قبل صدای اوج آقای همای بسیار رشد کرده است.
گلایه آقای خواننده از منتقدان پرواز همای
فاضل جمشیدی خواننده موسیقی ایرانی نیز در بخش دیگری از مراسم گفت: طایفه موسیقی و ظرفیتهای موسیقی ما در این جمعیت ۸۰ میلیونی در معرض خطر است؛ برای اینکه حتی موسیقی ما هم فستفودی شده است. آنهایی که با پرواز همای مخالفت میکردند، نمیدانستند که با این کار به موجودیتهای خودمان ضرر میزنند. کسانی که در همه ژانرها با فردی مثل پرواز همای مخالفت میکنند و امشب نیامدند متوجه نیستند که موسیقی ما در معرض خطر جدی است و دارد از بین میرود. امروز چهار صبح این کارها را شنیدم و میتوانم بگویم او وارد یک دنیای جدید شده و ژانری جدید دارد. موسیقی ما در خطر جدی ست. بخصوص آواز. اگر موسیقی ایرانی حفظ شود، بزرگترین خدمت به جامعه است. همین اندکی که هست، اگر از دست برود، ما هویت مان را از دست میدهیم.
در ادامه محمدرضا پیشگاهی تهیه کننده آلبوم روی صحنه آمد و در سخنانی گفت: سالها طرفدار همای بودم و خوشحالم همکاری کردم. همیشه معتقدم در بیزنسی که داریم باید هنر هم در کنارش باشد. در این پروژه آقای همای پیشنهاد شد و با کمک بابک پیش رفتیم. از این همکاری خوشحالم و از بین قطعات آلبوم نیز «برکه رویا» و «آتش نهان» را بیشتر از بقیه آثار می پسندم.
پرواز همای در پاسخ به برگزاری تور کنسرت های این آلبوم نیز گفت: هر آلبومی که آماده می شود، باید کنسرت هایش هم باشد. البته یک ترکیبی از آثار این آلبوم و آثار ایرانی را برای اجرای زنده در نظر گرفته ایم. قبل سال ۱۴۰۴ شروع خواهد شد. با ۸۰ نوازنده کنسرت ها را شروع خواهیم کرد. برنامه ریزی های مفصلی داریم که به زودی آنرا اعلام خواهیم کرد.
قصه خانم معلم از شاگردی که پر از تناقض است!
در بخش دیگری از این مراسم بود که پرواز همای به حضور منصوره ثابتزاده پژوهشگر موسیقی ایرانی در این برنامه اشاره کرده و توضیح داد: خانم ثابت زاده سالها زندگی خود را صرف جمع آوری موسیقی وحرکات نمایشی موسیقی ایرانی کرده و من شاگرد این هنرمند بودم. او یکی از موثرترین افراد زندگی من است ... وقتی تازه به تهران آمدم هر روز میماندم که بیشتر تمرین کنم. یک کلاس آوازی بود که برگزار می شد، چون اشتیاق داشتم بخوانم. یک روز وی سراغ من آمد و گفت اگر دست از این شجریان خواندن برداری و مسیرت را عوض کنی، مطمئن باش به جایی میرسی. اما اگر این راه را بروی به جایی نمیرسی. چون صدای کپی برابر اصل زیاد است. پس مسیر خودت را پیش ببر. سعی کن شخصیت کاری و هنری خودت را ادامه دهی. آنجا نخستین شروع برای موفقیت ها است.
منصوره ثابتزاده نیز پس از این صحبت های همای، گفت: من مثل همای ندیدم. از ۱۷ سالگی معلمش بودم. در طول این سالها ندیدم کسی تا این حد خوب گوش دهد. خوب به درد مردم گوش میدهد. من شعر را در او کشف کردم. خیلی خوب گوش می داد و بعد استعداد موسیقی را در او یافتم. به او گفتم تقلید کافی است. او هوش اجتماعی بالایی داشت. همای پر از تناقض است و من این تناقض ها را دوست دارم. اتفاقا همین ها باعث پیشرفت او شد. من به او می گفتم هر چقدر مخالفت کنی، پیشرفت میکنی. او از استعداد خدادادی خود استفاده کرد و حالا در این جایگاه است.
آرش نصیری، معین برزه، صابر قدیمی، رامین راستاد، سیدجواد هاشمی، محسن قصابیان از دیگر حاضران در این مراسم بودند.
همای با همراهی بابک زرین در بخشهایی از این مراسم قطعاتی را به صورت زنده اجرا کرد. سالار عقیلی نیز قطعه «ایران» را به صورت زنده در این مراسم خواند.
آلبوم «آتش نهان» به تهیه کنندگی محمدرضا پیشگاهی، آهنگسازی بابک زرین با اشعاری از حافظ، معین برزه، مجید افشاری، محمدرضا یار، صابر قدیمی در ۹ قطعه به نامهای دلربایی، برکه رویا، عشق و عقل، آتش نهان، ماه من، آخرین فریاد، خسته، گریه کردم، حکایت دل پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.
دیدگاه