چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید

آیین اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با حضور جمعی از هنرمندان در تالار وحدت آغاز شد.

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید

آیین اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر شامگاه دوشنبه (۲۹ بهمن) با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، زهرا بهروزآذر معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، شینا انصاری معاون رئیس‌جمهور و رئیس‌سازمان حفاظت محیط زیست، ضیا هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور، نادره رضایی معاون امور هنری، محمد نوروزپور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سید فرید موسوی، نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی، محمد حسین ایمانی‌خوشخو دبیر شورای هنر، محمد اله‌یاری مدیر عامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، سید مجید پور احمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، احمد مسجدجامعی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و مدیر جشنواره، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، حسن ریاحی، جمعی از هنرمندان و مسئولان با اجرای نیما رئیسی در تالار وحدت آغاز شد.

اجرای سُرنا و دُهل از محوطه باز تالار وحدت آغازگر این مراسم بود و گروه آکاپلا «مهر وطن» نیز سرود ملی ایران و چند قطعه موسیقایی را اجرا کرد.

در این مراسم از چهره‌های سرشناسی همچون شیرمحمد اسپندار، محمدعلی گلپایگانی (گلریز)، آذر هاشمی و قاسم عابدین تجلیل خواهد شد. همچنین اهدای جوایز «جایزه باربد» و بخش رقابتی از دیگر بخش‌های اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر است.

همچنین در این آیین یاد هنرمندان درگذشته موسیقی همچون محمدعلی بهمنی، احمدعلی مراتب، امین الله رشیدی، احمدخان نورزایی با نمایش دادن تصاویر آنان با بهره‌مندی از هوش مصنوعی گرامی داشته شد.
تصاویری از سخنان نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد و رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر پخش شد.

جشنواره موسیقی فجر به تقویت سرمایه اجتماعی کوشید
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهارداشت: جشنواره موسیقی فجر به چهلمین سال رسید. جشنواره‌ای که در واقع برای مردم و از آن مردم است.
نادره رضایی افزود: تلاش شد ترمیم رابطه و اعتماد کنیم و در این شرایط تنگنا هم با حضور پر‍رنگ‌تر هنرمندان و ترکیب نسل نو در کنار با تجربه‌ها و پیشکسوتان، از یک سو و از طرفی دیگر با حضور گروه‌های خارجی بتوانیم در شرایط فعلی ایران هم از وفاق ملی بهره‌مند شویم و هم در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی به ترمیم اعتماد و تقویت سرمایه اجتماعی کمک کنیم. ترمیم اعتماد و تقویت سرمایه اجتماعی می‌تواند ذخیره راهبردی برای نظام، آن هم در این شرایط تحریم و انزوای ناخواسته‌ باشد.

جشنواره را در سطح کیفی‌تری با مشارکت بالاتر به نسبت سال‌های اخیر ادامه دهیم.
رضایی درباره دستاوردهای این دوره از جشنواره موسیقی فجر بیان کرد: گروه‌های مختلف زنان با تعداد اجراهای چند برابر نسبت به دوره گذشته حضور داشتند. اجراهای مشترکی بین گروه‌های ایرانی و کشورهای مختلف در جشنوار داشتیم و نوازندگان چیره‌دستی از کشورهای مختلف دنیا حضور داشتند که حضورشان بسیار با استقبال مواجه شد.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: امیدوارم در ادامه این مسیر جشنواره‌ای که به پختگی رسیده، بتواند در دوره چهل‌و یکم و سال‌های بعد با کیفیت‌ بالاتر با حضور هنرمندان مرجع و شاخص و نسل نویی که پر از امیدیم برگزار شود.

معرفی گونه‌های مختلف موسیقی در جشنواره فجر
سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: در این دوره از جشنواره موسیقی فجر، در صدد بودیم گونه‌های مختلفی که در این سرزمین وجود دارند را در یک تابلو نمایش بدهیم.
احمد صدری افزود: ایران داشته‌های قوی و غنی در زمینه موسیقی دارد. از موسیقی نواحی اجراهای بیشتری از گونه‌های مختلف چه به صورت اصالت محور و چه به صورت کارهای تنظیم شده در جشنواره چهلم موسیقی فجر داشتیم.

توجه به رشد کیفی در جشنواره موسیقی فجر
دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با بیان اینکه موسیقی از مهمترین داشته‌های فرهنگی کشورمان است، اظهار داشت: باید به داشته‌ها ایمان داشت و در تقویت آنها کوشید. همیشه اهتمام ویژه بر این بوده که جدول‌ اجراها به صورت کیفی پر شود، هر ساله ۲۰ درصد رشد کیفی داشته باشیم و امکاناتی کیفی و کمی را فراهم‌تر کرد و در تقویت زیرساخت‌ها کوشید.

رضا مهدوی درباره جایگاه جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر گفت: به لحاظ سخت‌افزار و نرم‌افزار به جایگاهی رسیدیم که می‌توانیم در منطقه رقابت ویژه ایجاد کنیم و جایزه‌ای مانند باربد به نام بزرگان موسیقی ایرانی، مطرح کنیم البته به شرط اینکه در برگزاری جایزه‌ها چابک‌سازی داشته باشیم. باور داریم که جوانگرایی مسئله بسیار مهمی برای چنین جشنواره‌هایی است.
دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر بیان کرد: چقدر خوب است که جشنواره هر سال گسترده‌تر شود تا به معنای واقعی کلمه هم جشن و هم رقابت باشد اما شرطش این است که تمام اساتید حضور داشته باشند و جوان‌ها را تشویق کنند چرا که آنان نیاز دارند سایه بزرگان بر سرشان باشد.

قدردانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
اجرای گروه لیان بوشهر به سرپرستی محسن شریفیان بخش دیگری از این آیین بود.
پس از اجرای قطعه‌ای توسط این گروه، لیانا شریفیان گفت: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه سیدعباس صالحی برای حمایت از گروه "لیان بوشهر" در ماجرای لغو کنسرت این گروه در اصفهان و حضور شخص من در این کنسرت قدردانی می‌کنم. البته تاکنون برگزاری این کنسرت قطعی نشده است. امیدوارم شرایط بهبود پیدا کند و دیگر شاهد سیاست‌های دوگانه در برگزاری کنسرت نباشیم که من امکان اجرا در یک شهر را داشته باشم اما امکان اجرا در شهر دیگری را نداشته باشم.

تجلیل از هنرمندان پیشکسوت
در این آیین با حضور شینا انصاری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی، حمیدرضا نوریخش مدیرعامل خانه موسیقی، حسن ریاحی از آذر هاشمی نوازنده، آهنگساز و نوازنده سنتور، محمد گلریز خواننده پیشکسوت، شیرمحمد اسپندار نوازنده ساز دولی اهل سیستان و بلوچستان و قاسم عابدی صدابردار موسیقی تجلیل شد.
استاد اسپندار در این آیین حضور نداشت و نوه‌های او، لوح یادبود و نشان را دریافت کردند.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت امور هنری و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی با بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی با موضوع و محوریت وفاق ملی و با حضور ۱۰۶ گروه و یکهزار و ۷۷۱ نوازنده و خواننده، ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ ماه در ۱۰ سالن شهر تهران و ۲۰ استان کشور برگزار شد.

معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه‌های مختلف موسیقی از اهداف چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر بود.

 

منبع: ایرنا
کد مطلب: ۱۹۶۲
لینک کوتاه کپی شد

دیدگاه

تازه ها